Over mij

Marleen Timmers Class A1 qualified PGA Holland golfprofessional

Voor mij begint het meestal met goed luisteren, kijken naar wat goed gaat én testen hoe het zit met de fysieke mogelijkheden. Golf is een concentratiesport, en elke golfer ervaart wel eens dat het spel minder goed gaat omdat je ‘iets anders’ aan je hoofd hebt. Het is dan aan mij, de golfprofessional, om naar de golfer te luisteren en hem de juiste tools aan te reiken. Daar ligt mijn kracht. Samen met het vermogen om de technische puzzel, de golfswing van de individuele golfer op te lossen om deze vervolgens tot de essentie te vereenvoudigen en dit aan de golfer over te brengen waarbij ik altijd oorzaak en gevolg aan elkaar koppel.

Mijn naam is Marleen Timmers, en meer dan 30 jaar geleden kwam ik voor het eerst in contact met golf. Ik studeerde aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en sloeg destijds mijn eerste balletje. Daarna is het balletje letterlijk en figuurlijk gaan rollen. Ik rondde de opleiding tot golfprofessional af en ben als zzp-er gestart. De reden dat ik golfprofessional ben geworden, is dat ik én lesgeven én golf ontzettend leuk en interessant vond. Inmiddels heb ik bij diverse banen golfers lesgegeven en gecoacht om hun golfspel te ontplooien. Daarnaast blijf ik mij ontwikkelen en volg ik met regelmaat een cursus of training. Voor mij was het behalen van mijn diploma Golfprofessional, zeker geen eindstation. In een vak waarin je andere mensen iets wilt leren, ben je zelf nooit uitgeleerd. Om die reden volg ik jaarlijks meerdere bij- en nascholingen.

In mijn vrije tijd ben ik ook graag buiten te vinden. Ik vind ontspanning in een stevige wandeling of ik houd van een mooie fietstocht. In de winter vind je mij op de piste. Het ruige landschap, de bergen, daar houd ik van.

‘Practice with a smile is the key to success.” Deze slogan is mijn motto, en dit motto staat centraal tijdens de golflessen. Vaak wil men te snel te veel bereiken. Maar ik ben ervan overtuigd dat het leren stap voor stap gaat, waarbij we bereid zijn om fouten te maken, stappen terug te doen én weer een aantal stappen vooruit te zetten. Het oefenen mag (moet) leuk en leerzaam zijn, dan haalt u het beste in uzelf naar boven en zult u merken dat u op een ontspannen manier het golfen gaat beheersen. Ik herhaal het maar al te graag: ‘Practice with a smile is the key to success.’

Om u een beeld te geven, vindt u hieronder een aantal uitspraken van mijn leerlingen.

“Marleen is niet alleen een uitstekende pro op het gebied van lichaam en geest, maar daarnaast ook een innemende persoonlijkheid, die een trainingsdag tot een waar feest weet te maken.“ (Otto Jonkers)

“Marleen is een topper die op geheel eigen wijze het golfspel doceert. Niet alleen de technische kant, maar ook veel aandacht voor het mentale en fysieke. Zij weet foutjes in de swing snel te herkennen en heeft altijd oefeningen om dat op te lossen. Als het om golfen gaat: bel Marleen!” (Co Limmen)

“Een tweedaagse clinic bij Marleen was niet alleen prettig, maar ook uiterst leerzaam. Haar analyses zijn scherp en de oefeningen uiterst effectief. Ik heb veel pro’s gekend, maar Marleen steekt er met kop en schouders bovenuit.” (Jacques Wintermans)